OM OSS

Det personliga trädgårdsföretaget

Geum Trädgård är ett litet personligt trädgårdsföretag som funnits i branschen i över ett decennium. Vi är utbildade trädgårdsmästare med stor kunskapsbredd inom fältet och spetskompetens inom flera områden. Det gör att vi kan erbjuda såväl design, utförande och skötsel, som beskärning och blomsterarrangemang. Hög kvalitet och väl utförda arbeten är en självklarhet för oss. Vi sätter stort värde i miljö och hälsa.

Våra kunder 

Bland våra kunder finns framför allt privatpersoner, men även företag och bostadsrättsföreningar. Vi arbetar främst i norra Storstockholm - Lidingö, Danderyd, Täby, Åkersberga, norra innerstaden såsom Östermalm och Djurgården. Vi har även uppdrag ute i skärgården. 


Trädgårdsmästare och trädgårdsformgivare

Geum Trädgård drivs av mig, Erika Engman. Jag började min bana inom sjukvården och arbetade många år som leg. arbetsterapeut. Jag har alltid haft ett stort intresse för trädgård, växter och design, och suget efter kreativitet ledde mig in på grön rehabilitering och trädgårdsterapi. På Wij Trädgårdar i Ockelbo, som hör till Högskolan i Gävle, utbildade jag mig till ”Trädgårdsmästare med inriktning hälsa och design” - en perfekt inriktning för mina intresseområden. Det blev två lärorika, härliga och utvecklande år i Ockelbo!

GRÖN SKÖN MILJÖ I FOKUS

Efter utbildningen arbetade jag två säsonger på ett trädgårds- och skötselföretag och var redo att starta min egen verksamhet. Med Geum Trädgård kunde jag vidareutveckla mina kunskaper och erbjuda personlig trädgårdsskötsel med människan och hennes gröna miljö i fokus. Med åren har uppdragen vuxit och till min hjälp har jag fina kollegor. Tillsammans med dig skapar vi trädårdmirakel!

Geum

Geum kommer av den fantastiskt vackra blomman humleblomster, Geum rivale, som är en absolut favorit i den vilda floran. Den är skir men ändå robust, besitter en oerhörd skönhet i sin färgsättning och växer vilt i lundmiljö och fjällskog. Det finns även förädlade varianter av Geum vilket gör det möjligt att använda vackra sorter i trädgårdsmiljö. Vi använder gärna någon av dessa i de planteringar vi skapar när förutsättningarna finns. Det blir lite av ett signum.

Har du en trädgårdsdröm?

Vi förverkligar den gärna tillsammans med dig! Vi hjälper till med både stort och smått. Med gedigen kunskap och lång erfarenhet kan du känna dig trygg i våra händer.