Välkomnande blomsterhav med golftema


Med golf, bollar och peggar som utgångspunkt fick den trötta och slitna entréplanteringen vid Lidingö Golfklubb ett riktigt ansiktslyft - det blev ett smycke som älskas, inte bara av humlor, bin och andra insekter, utan också av klubbens besökare.

Här har vi jobbat med klotformer och mycket färg. “Peggarna”, som består av idegranspelare, har under ett par säsonger beskurits för att få den rätta formen. Ovanpå dessa har klotformade lampglober placeras för att symbolisera golfbollar. Lekfullt och något som verkligen ger karaktär till just den här platsen. Ett bergskörsbär breder ut sig ovan planteringen vilket skapar ett tak och ramar in.

Före

Idéskiss/vy

Efter

FÖRVANDLINGEN

Golfklubbens första intryck var lite stökigt och oharmoniskt. Vi skissade på ett förslag där golfbollar och peggar blev en rolig detalj. Det färdiga resultatet blev en böljande färgsprakande rabatt med mycket bollform. På bilden ovan har inte peggarna och golfbollarna kommit på plats än då de stod i plantskolan för beskärning. Dessa är nu på plats och fler bilder kommer.

Detaljer ur planteringen.
Vipphortensia, solhatt, näva mfl.

Tuvrör, hakonegräs, daggkåpa, timjan och kärleksört.Höst

Knapp

Tidig vinter

Knapp